Kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem.

Jsi Boží Princezna!

9. 3. 2016 12:47
Rubrika: Vztahy | Štítky: princezna Bozi , dcera krale , dustojnost , úcta , vztahy , ženy

 

"Pronárody spatří tvoji spravedlnost a všichni králové tvou slávu. Nazvou tě novým jménem, jež určila Hospodinova ústa. Budeš nádhernou korunou v Hospodinově ruce a královským turbanem v dlaních svého Boha. "

 

Co to znamená být v tomto světě "pravou princeznou"? Princeznou Boží? Ano, mnoho z nás si představí, že princezny nosí hezké šaty, šperky a vdávají se za "prince". Opak je pravdou - záleží především na tom, jak šatíš svou duši a jakými šperky okrášluješ své srdce. A tvá důstojnost ti bude zlatou korunou, diamantovou čelenkou na hlavě! Tak dobře vybírej, čím ji právě ty okrášlíš.

Ve skutečnosti být "pravou princeznou" znamená mnohem víc. Znamená to snažit se být tím nejlepším člověkěm, jakým můžete být. Chovat se ke každému živému stvoření s co největší laskavostí a něžností. Porozuměním. Být dobrou dcerou, matkou, sestrou, kamarádkou. Každá máme tu roli trošku jinou podle momentálního životního povolání. Být živoucím a velkým srdcem. Znamená to učit se pokoře. Myslet na druhé a jejich potřeby. Vytvářet atmosféru domova a pohodlí. Příjímat je takové, jací jsou, místo snahy je změnit. Být květinou - barevnou a zářivou, být světlem - jasným a čistým, být oporou tak, jak jen žena může být. Být pro tento svět KRÁSOU - něžným pohlavím - a to především poklady duše a srdce. Zářivá koruna a hedvábné šaty neudělají princeznu z ženy, která nemá soucit. Být princeznou je tvrdá práce. Znamená to mít úctu k životu a druhým. Dívat se na svět očima lásky. Být pokorná a zároveň důstojná. A také věřit ve sny a ve svou vlastní hodnotu, která nám byla Bohem dána. I TY jsi Boží princezna. Jeho důstojná dcera, kterou on "šatí jako lilii" a korunuje ji svou slávou. Jdi za vysokými ideály. Věř sama v sebe. Podívej se do zrcadla - taková jaká jsi, právě taková jsi DOKONALÁ. Žádná jiná žena nemá takové oči jako ty. Právě takovou barvu vlasů ti Stvořitel vybral. Utkal Tě v lůně tvé matky. JSI KRÁSNÁ. JEDINEČNÁ. VĚŘ TOMU. MILUJ SEBE SAMA. Miluj sám sebe a potom i druhé - jako sám sebe. Věř ve svou důstojnost a nenech ji nikým pošlapat.

Mnoho žen například v partnerských vztazích přestává věřit "v ideály" a hodnoty a spokojí se u muže s něčím "míň". NEMYSLÍM ve smyslu vzhledu, vzdělání či majetku - ale především hodnot srdce, ducha, životního žebříčku. Ten je skutečně důležitý. Nemůžeme naivně čekat na "prince dokonalého" - ten neexistuje. Ale můžeš věřit v to, že Tvůj nebeský Otec ti připravil muže přesně pro Tebe. Ano, může být - a často to tak je - úplně jiný, než sis ho představovala - ale ve výsledku to může být pro Tebe práve to nejlepší. Bůh ví co je pro tebe nejlepší, Princezno! Tak mu věř a pros aby tě k němu dovedl. Především měj srdce otevřené. Mnohdy jsou to setkání nečekaná a Boží scénaře jsou nevyzpytatelné. Pravděpodobně ho potkáš v čas, kdy to nejmíň čekáš. Věř v jeho načasování. Jen on ví, co a kdy je pro Tebe nejlepší. Tak buď trpělivá. A stůj si za svými hodnotami a důstojností. Nikdy nedopusť, aby jsi kvůli muži ztratila vztah k sobě samé, svému tělu a především ke svému nebeskému Otci. To není ta pravá cesta pro Tebe. A pokud jsi toto pokoření a ztrátu důstojnosti v nějaké míře zažila - nevěš hlavu. Všichni jsme slabí a chybující - a Bůh je Bohem milosdrným a odpouštějícím, který uzdravuje a "vše tvoří nové". Může obnovit i Tvou důstojnost a bolest proměnit v radost. Slzy ve smích. Věř Ježíšově uzdravující lásce, která může postupně proměnit a uzdravit nejen tvou duši, ale i Tvé tělo a obnovit tvou důstojnost a ukázat Ti tvou pravou hodnotu a krásu. Nech se jím rozmazlovat a hýčkat - buď jeho Princeznou a nech se jím milovat. Sama mám nádhernou zkušenost toho, jak se o nás Bůh stará, když mu to dovolíme. Také je mi někdy smutno, chtěla bych pohladit, dostat květiny... A velmi často, když na tuto potřebu a přání pomyslím - Bůh mi sešle přesně to, co potřebuji a mnohdy i mnohem více. Obdarovává mě. Ještě ne skrze TOHO člověka, ale třeba ze strany, od které bych to vůbec nečekala. Tak i TY, pokud stále čekáš - nech se během čekání na svého pozemského dobyvatele chvíli dobývat svým nebeským Otcem a nech se zahrnout jeho milostmi.

Ze srdce všem ženám dívkám přeji, aby v sobě objevili důstojnost a krásu Božích dcer a měli vysoké hodnoty - čekaly na muže, který jim bude prokazovat úctu a věrnost, muž, který bude chránit tvou křehkost a zranitelnost a který si tě bude vážit jako nejcennějšího pokladu. Prozatím svěř svého muže a všechny své touhy a zranění pod křídly Ježíši a uvidíš zázraky, které se budou dít.

 

 

 

 

Zobrazeno 4680×

Komentáře

MartinM

. krásně a skutečně napsané dcerou Boží

Lussy

Díky! :-) Neuvěřitelně nádherně napsané! :-)

Monulka

Děkuji Vám :) to asi Duch svatý :-D ráda napíši něco dalšího, na témata co by vás zajímaly:)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio